8 részes spicc gyűrű készlet

8 részes spicc gyűrű készlet

8 részes spicc gyűrű készlet

Nettó ár: 1.409 (/db)
Bruttó ár: 1.790 (/db)

In stock

Nettó ár: 1.409 (/db)
Bruttó ár: 1.790 (/db)

Cikkszám: AO4844

Leírás

8 részes univerzális spicc gyűrű készlet.

– “Kötelező tartozék” – Mindig legyen a dobozban, mert soha nem lehet tudni, mikor lesz rá szükség.
– A készlet 8 különböző méretű spiccet tartalmaz, ami azt jelenti, hogy szinte bármilyen botra való van a készletben.

Ugye mindenkivel előfordult már, hogy sorra dobáljuk el a szerelékeket, és nem tudjuk, hogy miért szakad el folyton a damil. Pedig egyszerű. A spiccgyűrűnkben található porcelán megsérült, elrepedt, kitörött belőle egy darab, vagy esetleg teljesen kiesett belőle a porcelán. Ilyenkor a damil az érdes, esetenként éles felületen csúszva, sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve, így pillanatok alatt elhasználódik, sérül, majd elszakad. Ilyenkor bizony le kell cserélnünk a spiccgyűrűt a boton.

De vegyük a legrosszabb esetet, amikor véletlenül odaütjük a spiccet a kőhöz, stéghez, vagy bármi egyébhez, aminek hatására kiesik a komplett porcelán a gyűrűből. Na ilyenkor az adott bottal be is fejezhetjük a horgászatot.
Hacsak nem…
Hacsak eszünkbe nem jut, hogy nem is olyan régen, beszereztünk egy univerzális spicc gyűrű készletet, ami ott lapul a dobozunk mélyén, pontosan az ilyen esetekre.  Micsoda szerencse! 🙂
A spicc gyűrű cseréjét mi magunk is pillanatok alatt elvégezhetjük, mindössze pillanatragasztó, egy öngyújtó és egy spicc gyűrű kell hozzá. A boton levő(sérült/cserés) spicc gyűrű szárát óvatosan melegítsük meg az öngyújtó lángjával. Ilyenkor az eredetileg használt ragasztóanyag felpuhul. Ekkor a gyűrűt egy határozott mozdulattal – akár egy fogóval, akár valamit a gyűrűbe akasztva – húzzuk le a bot végéről. Ezt követően távolítsuk el bot végén maradt ragasztót, majd vékonyan kenjük be pillanatragasztóval. Ezt követően helyezzük rá az új spiccet, majd hagyjuk állni néhány percet, amíg megköt a ragasztó.
És a horgászbotunk máris használatra kész!

Hozzáadva a kosaradhoz::